SMS driftsmeddelelser – en historie fra hverdagen.

“Der har været hackerangreb på vores servere. Vi mødes i mødelokalet om 5 minutter”. SMS’en som lyser op på tre medarbejderes mobiltelefoner på præcis samme tid kommer fra virksomhedens IT chef, som i dette øjeblik sidder ved frokostbordet i virksomhedens kantine. Han har netop modtaget en SMS besked om den potentielle fare, og SMS driftsmeddelelser er specielt effektivt til dette formål.

Virksomheden arbejder med cloud løsninger og hjemmesidehosting, blandt andet en række webshops. Selv om virksomheden har behørig backup af alle data, kan et hackerangreb give driftsproblemer og i værste fald være årsag til mistet indtjening for kunderne. Der skal derfor reageres på truslen øjeblikkeligt.

Email-2-SMS

Han sender hurtigt en mail via sin smartphone til de medarbejdere, som skal løse problemerne. Virksomheden har en konto hos CPSMS.dk, så han SMS driftsmeddelelsersender mailen til en unik mailkode, der er blevet genereret på CPSMS. Koden konverterer øjeblikkeligt emailen til en SMS, der afsendes til modtagerens mobiltelefon. IT chefen har allerede oprettet grupper på virksomhedens medarbejdere i forskellige afdelinger på CPSMS kontoen, så han med få klik kan sende gruppe-SMS’er til hele afdelinger eller særlige medarbejdergrupper gennem sin email. I dette tilfælde har han dog kun brug for at indkalde tre medarbejdere, så han vælger disse medarbejderes særlige email-2-SMS adresse i sit adressekartotek og trykker send.

SMS driftsmeddelelserEffektiv kontrol

På vej tilbage til sit kontor tjekker han status på den udsendte SMS ved at logge på virksomhedens CPSMS.dk konto på browseren i sin smartphone og ser med det samme, at beskeden er nået sikkert frem til alle modtagere. På kontoret åbner IT chefen sin stationære computer og finder kundekartoteket frem.  Inden han går til mødelokalet, identificerer han hurtigt den kundegruppe, der kan blive berørt af servernedbruddet, og via den implementerede API-løsning, som gør at funktioner fra CPSMS kan benyttes direkte i virksomhedens egne it-løsninger og specifikt software, sender han hurtigt en samlet SMS til kunderne:

Kære kunde. På grund af et potentiel trussel opdaterer vi vores servere med øjeblikkelig virkning. Der kan forekomme mindre drifstforstyrrelser den næste halve time. Vi beklager ulejligheden. Venlig hilsen IT Virksomheden.

IT chefen og de tre medarbejdere får hurtigt identificeret truslen og taget de nødvendige foranstaltninger. De opdaterer virksomhedens servere og sikrer, at driften ikke længere er truet, og IT chefen kan via sin computer sende en opdatering til kunderne:

Vi har nu gennemført opdatering af vores servere og har genoprettet normal drift. Kontakt os hurtigt, hvis du skulle opleve problemer efterfølgende. Venlig Hilsen IT Virksomheden.


Andre eksempler på anvendelse af CPSMS.dk

Ovenstående historie er en typisk situation fra en arbejdsplads, hvor der er behov for at informere medarbejdere internt og kunder eksternt om en akut opstået situation. Men SMS driftsmeddelelser er også et praktisk værktøj til at informere kunder eller medarbejdere om planlagte ændringer i driften. Funktionerne i CPSMS kan også anvendes praktisk i situationer som:

  • Strømafbrydelse – Informer kunder om pludselige strømafbrydelser.
  • Skat/politi/brandvæsen – Løbende opdatering af medarbejdere i forbindelse med aktioner.
  • Store virksomheder (lufthavne, forlystelsesparker, sygehuse) – hurtig omdirigering af arbejdskraft til belastede afdelinger.
  • Transportfirma – Forsinkelser grundet trafik eller besked til kunden om snarlig ankomst.
  • Vejr – Akutte afbrydelser/aflysninger af åbningstider, drift, transport, uddannelse i forbindelse med snevejr eller andre udfordringer.
  • Energiselskab – informering til kunder om planlagte afbrydelser af fjernvarme på grund af kabelarbejde eller andet
  • Skoler/uddannelsesinstitutioner – Informer elever om ændringer i tidsplaner i forbindelse med eksamen, aflysninger af lektioner m.v.
  • Oplysning kommunalt – Besked til borgere om vigtige beskeder i deres email. Eks. ”Du har modtaget vigtig besked fra Skat”
  • Oplysning Virksomhed – ”Tak for din bestilling, Vi har sendt ordrebekræftelse og faktura til din email.”

Prøv selv i din virksomhed. Vi tilbyder uforpligtende 10 gratis SMS’er, så du kan afprøve vores tjenester på dine kunder eller medarbejdere.